Beszámoló a Hittanos tanévnyitóról

Hittanos tanévnyitó,

ahol a hit, a közösség és a hagyományok összekapcsolódnak

“Neveljétek és tanítsátok őket az Úr útján, mert amikor megöregszik, nem tér el attól.” (Példabeszédek 22:6)

A tanítás nem csupán tudás átadását jelenti. Egy mélyebb kapcsolódás a tanító és a tanuló között, melyben Isten szava és szeretete központi szerepet kap. Minden alkalom, amikor tanítunk, egy lehetőség arra, hogy közelebb hozzuk egymást Istenhez, és megerősítsük hitünket az Ő vezetésében.

A tegnapi napon a Budai Egyházközség hittanos tanévnyitó istentiszteletén vehettünk részt.

Az Igét Molnár Péter megbízott vezető lelkész hirdette, melyet egy szívmelengető gyermektanítás követett. Az alkalom különlegességét az adta, hogy a gyermekek és hittanoktatóik Isten áldását kapták az elkövetkező tanévre.

A közel száz kisdiák ezután izgatottan vonult ki a templomkertbe, ahol -Fördős Kata vezetésével- hagyományainkhoz híven szüreti mulatság keretében szőlőt szüreteltünk, préseltünk, mustot készítettünk. finom kenyeret sütöttünk.

Ezen a gyönyörű nyárutói napon bibliai ételkóstoló, kenyér sütés és kézműves foglalkozások varázsoltak mosolyt a gyerekek arcára.

Nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy a gyermekeknek lehetőségük nyílt a hiteles élményeken keresztül Istenhez közelebb kerülni és a közösséggel együtt örülni.

A közösség ereje és az ilyen gyülekezeti alkalmak nagy jelentőséggel bírnak különösen a fiatalok számára, akik még csak most kezdik felfedezni a hit világát. Isten áldja meg gyülekezetünket és minden egyes tagját!”

Tóth Eme hitoktató

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük