Kedves Testvérek!

A Budai Református Egyházközség közgyűlése november 5-én megválasztotta a következő 6 éves ciklusra a presbitériumot. A megválasztott presbitérium tagjait az alábbi képekre kattintva ismerhetik meg:

Korábbi híreink a presbiterválasztással kapcsolatban:

November 5-én a 10 órás istentiszteletet követően tisztújító közgyűlést tartunk gyülekezetünkben, ahol a következő hat évre megválasztjuk a presbitérium tagjait. A regisztráció miatt kérjük a Testvéreket, hogy 15 perccel korábban jöjjön mindenki. Kérjük, hogy a főbejáraton keresztül érkezzünk, mert a kihelyezett asztaloknál a névjegyzék aláírása után itt lehet átvenni a szavazólapot. A szavazatok leadására az istentiszteletet követően  a közgyűlés során nyílik lehetőség.

A tisztújító közgyűlés fontos esemény gyülekezetünk életében, minden gyülekezeti tag jelenlétére feltétlenül számítunk.

Az MRE alkotmánytörvénye (link) szerint, teljes körű egyháztag, azaz választásra jogosult:

28. § (2)” Teljes jogú egyháztag az, akit megkereszteltek, konfirmációi fogadalmat tett, a gyülekezeti istentiszteleten és az úrvacsorai közösségben részt vesz, nagykorú, valamint egyházközségében az egyház fenntartásához egyházfenntartói járulék fizetésével hozzájárul.”

Számításaink szerint a szavazatok leadása után 15-20 perc alatt megszámoljuk azokat, és a közgyűlés keretében kihirdetésre kerül az eredmény. Ezalatt, mivel „csoportok vasárnapja” is lesz, lehetőség nyílik a csoportok találkozására, szeretetvendégségre. A házicsoportok egy-egy tálca süteménnyel is készülnek.

A presbiterválasztás menetének törvényes rendjéről itt tájékozódhatunk:

Választási kisokos – Reformatus.hu (link)

A Presbitérium levelét alább olvashatják a Testvérek:

Kedves Testvérünk!

Szeretettel tájékoztatunk, hogy 2023. november 5-én a délelőtt 10 órás istentisztelet után tisztújító közgyűlést tartunk. Egyházunk rendje szerint idén újabb hat évre presbitériumot választunk, amelynek mandátuma 2024 januárjától lép életbe.
Választási törvényünknek megfelelően a választási bizottság javaslatot tett a jelöltekre, melyet október 16-án a jelenlegi presbitérium egyhangúlag elfogadott.

Főgondnok jelölt:
1. Bessenyey Bálint

Presbiterjelöltek:
2. dr. Bihary Ákos
3. Csenki Zsuzsanna
4. Feke György
5. Árvainé Fördős Katalin
6. Hatvani Ilona
7. Zbiskóné Helyes Sarolta
8. Marossy Gábriel
9. Mózes-Horváth Ingrid
10. Puskás Balázs
11. dr. Rácz Ferenc
12. Szabadi Gergely
13. Szakál Ferenc
14. Szöllössy Gábor
15. Tóth Emese
16. Vadász Eszter

Pótpresbiter-jelöltek:
1. Bakó Zita
2. dr. Czompoly Tamás
3. dr. Pompor Zoltán
4. Torday Gábor

Gyülekezeti életünk fontos eseménye ez, részvételedre feltétlenül számítunk!

Tájékoztatunk továbbá Benneteket, hogy Illés Dávid, vezető lelkészünk, aki 22 éve szolgál közöttünk, januártól befejezi gyülekezetünkben szolgálatát. Döntését nehéz szívvel vettük tudomásul. Hálásak vagyunk a sok áldásért, szeretetért, amit ezekben az években általa megtapasztalhattunk. Életére Isten gazdag áldását kívánjuk! Hamarosan tájékoztatást adunk, mikor lesz az ő itteni szolgálatát megköszönő ünnepi istentiszteletünk.
Az új vezető lelkész megválasztására 2024 elején kerül sor az új presbitérium javaslata alapján.
Szeretettel hívunk és várunk, hogy személyesen is találkozhassunk az istentiszteleteken, egyéb alkalmainkon!
                                 Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Zsolt 34

Egyéb programjainkról, a nyári táborról, a gyermek konfirmációról, az ifis biciklitúráról, Ars Sacra fesztiválról és gyülekezetlátogatásról a www.gyulekezet.hu oldalon részletes információt találhattok, ajánljunk szeretettel!

Budapest, 2023. október 22.

A Budai Református Egyházközség Presbitériuma