Nyári tábor 2023. beszámoló

Szeretettel adjuk hírül, hogy a 2023-as nyári tábor (idén is) csodálatosan sikerült.

Soli Deo Gloria!

Isten áldását tapasztalhattuk meg a sok-sok programon, a több, mint harminc önkéntes áldozatkész munkáján, a délelőtti előadásokon, csoportbeszélgetéseken, a több mint kilencven gyermek testi-lelki terelgetésén, a délutáni-esti játékos-lelki-mélybenézős programokon.
A tábor vezérigéje János evagéliumából:

Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam.

A téma az üdvtörténet és az én történetem kapcsolata, hogyan találom meg a helyemet a nagy történetben? volt.
Négy lakomára felfűzve beszélgethettünk a kiscsoportokban: 1. a jó és rossz tudásának fájáról való szakítás, 2. az utolsó vacsora, 3. az úrvacsora, 4. a Bárány menyegzője. Az előadásokon Visky András Kitelepítés című könyvéből hallgattunk részleteket, illusztrációként.

Elkészült az összefoglaló videó, köszönjük Feke Esztinek!

Ha vannak saját tábori fényképeid, az info kukac gyulekezet pont hu-ra küldj róluk linket, és egy közös mappába feltöltjük.

Emelett köszönjük Tárnok Anna tábori beszámolóját, ajánljuk szeretettel:

„Idén pontosan 10 éve voltam először a balatonszárszói családi táborunkban, amikor még alig ismertem valakit. Ahogy évről-évre bíztak rám gyerekeket reggeli foglakozásokon, egyre inkább megismertem őket és szüleiket, nagyszüleiket, így idén már többnyire ismerős arcokkal találkozhattam, és ez nagy örömmel és szeretettel tölt el, és mély hálával Isten iránt, Aki megajándékozott minket ezekkel a táboros élményekkel. Ezeket az élményeket segített felidézni az a montázs sorozat, amit egyik ismerkedős játékunkhoz csatoltan hoztak el a tábor szervezői.

Sokan beszámoltak arról, milyen sokat jelent nekik a közösség megélése, amit a gyülekezet tagjaival közösen alkotnak. Számomra is ez az, amire a legjobban vágyok, amikor eljön a nyári tábor ideje. Hiszen egymás hite által épülünk. Egyik tag formálja a másikat (Péld. 27:17). Ennek egyik legszebb formája az úrvacsora, táborunk egyik fő témája. Minden este gyakoroltuk is közös meghitt áhítat és éneklés keretében, majd a tábor utolsó záró programján. Végignézve ilyenkor a testvéreken eszembe jutnak a közös emlékek, és a sok szeretet, amivel Isten megajándékozott minket egymás által. Persze az is előjön ilyenkor bennem, hogy mindannyian rászorulunk Isten kegyelmére. Nem tökéletes köztünk sem a szeretet, sem a szolgálat egymás iránt/Isten iránt, de pont ezért is van szükségünk az úrvacsorára és egymásra, mert esetlenek vagyunk és sokszor elbukunk. Kellünk egymásnak példamutatásra, lelkesítésre, hitbeli fejlődésre.

A felsős lányokkal a hét folyamán Ruth történetéről beszélgettünk, a lélek gyümölcse kapcsán. A HŰSÉGET emeltük ki, ami nem csak a házasság kérdéskörében merül fel, hanem minden emberi (sőt házi kedvenccel) kapcsolatban is. J Láttam ezeken a lányokon az odaadást, az egymás iránti szeretetet, odafigyelést, bátorítást, amiből én is sokat tanultam. Egyszer például célbadobásnál az egyik kislány sírt, mert nem sikerült pontot szereznie, és a többi lány egyszerre buzdította, hogy próbálja meg újra. Majd hangos éljenzéssel örültek vele együtt, mikor sikerült. Istent is így tudom elképzelni az angyalokkal, amikor elcsüggedni lát minket. Majd megsegít, mi pedig hálásak lehetünk ezért neki (Zsolt 50:15).

A táborhoz jó időt is kaptunk, amit ki is tudtunk használni a Balatonnál, így pihenésre, ellazulásra is bőven volt lehetőségünk a szolgálatok után.

Az imaláncon idén is örömmel vettem részt. Idén nagyobb kihívást szerettem volna, és így lett az éjszakai időpont a miénk Attilával. Így lehetőség volt kicsit megélni a nehezen alvók imádságos fentléteit (fiatal szülők, betegek, idősek). Hiszem, hogy Isten idén is meghallgatja kéréseinket.

A táborban megismerhettük még az iratterjesztés szolgálatát is. A BUDA-TÉKA izgalmas vetélkedő játékkal és beszélgetéssel mutatkozott be, és csinált kedvet a jövőbeli önkénteseknek szeptembertől. 😉 Fantasztikus lehetőség, hogy köztünk van néhány szerző, akikkel dedikáltathatók voltak a megvásárolt könyvek, amikről szó is volt a csoportos beszélgetésekben.

A mozgásról sem feledkeztek meg a szervezők. Nagyon sokszínű volt a tánc, amit Bíborka tanított be. Vicces és színvonalas is egyben. Ez is egy olyan emlék, amire egy közösség sokáig fog emlékezni.

Még sok programot emelhetnék ki, de most csak hálával megköszönöm, hogy mindenki tett bele valamit, hogy jól érezze magát a közösség.

Remélem év közben is megélhetjük majd ezt a fajta jókedvű közösséget, és jövőre is találkozunk a nyári táborban. Addig is Isten áldását, békességét kívánom mindannyiunknak!” Vargáné Tárnok Anna

A tábor a BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT által a BDV/21402-4/2023. sz támogatási szerződésben foglalat 1.000.000 Ft összegű támogatásával jöhetett létre. A támogatást ezúton is köszönjük!

Budavári Önkormányzat egyesített bölcsőde szabályzatok - Budavári ... 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük