Házaskurzus /Galamb hétvége | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Házaskurzus /Galamb hétvége

A Házaskurzuson /Galamb-hétvégén  hét előadás és tesztek kitöltése után beszélgethet egymással vőlegény-menyasszony/férj-feleség olyan témákról, amelyek nagyon fontosak az egymás megismerésében és a házasság mindennapjaiban.

A Házaskurzuso/Galamb-hétvégén ez elmúlt években mintegy 2000 résztvevő volt, véleményük szerint sokat segített és épített a kapcsolatukon a kurzus!

Témák: A házasság alapjai, A kommunikáció művészete, Problémamegoldás, Megbocsátás, A szülőkkel való kapcsolat, Szexualitás, A szeretet gyakorlata.

Videó Galamb hétvégéről

Vélemények egy Galamb-hétvége résztvevőitől:

“Minden hasznos volt, akárkinek jelent vagy nem jelent újdonságot, de fontos témákról volt szó, amelyekről beszélni kell.”

“A hétvége megerősített abban, hogy a problémák kezelésére a megbeszélés a legjobb megoldás. Élveztem a jó társaságot.”

“Vallási hovatartozástól függetlenül, nem engedném, hogy az emberek egy ilyen „felkészítő hétvége” nélkül összeházasodjanak.”

“Később is elő fogjuk venni a munkafüzetet és beszélgetni fogunk ezekről a kérdésekről. A legjobban a párommal való beszélgetést, a többiekkel való közös rajzolást és imádkozást élveztem. Olyan dolgokról tudtam beszélni a párommal, amelyekre máskor nem feltétlenül nyitott.”

“Nagyon tetszett az előadásmód, az előadó humora, a témák kiválasztása és kerek egésszé formálása.”

“Talán érdemes lenne néhány év múlva megismételni a beszélgetéssorozatot”

“A legjobban a jó hangulatot élveztem. A sorozat segített nekem, hogy  még jobban megismerjem a társam igényeit ill. azt, hogy mik a fontos alapok a számára.”

“Kicsit tartottunk a hétvégétől, de mindketten úgy gondoljuk, hogy sok segítséget kaptunk a mindennapok zökkenőmentesebb együttéléséhez. Nagyon hálásak vagyunk érte, köszönjük.”

“Nekem nagyon tetszett. Nehéz 9 órától 22 óráig fenntartani a figyelmet, és ez sikerült. A legjobban azt élveztem, hogy észrevétlenül lettünk „rákényszerítve” a legfontosabb kérdések megvitatására. Rengeteg szeretetet kaptam a páromtól.”

“A hétvége megerősítette a hitünket és barátságunkat, valamint biztos alapokat nyújtott a házassághoz. Segített rádöbbeni, hogy pl. a kommunikáció területén még fejlődhetünk.”

“Jó volt a struktúra, jó az anyag, amiből dolgoztunk. Hasznos volt. Jó, hogy egymással lehetett és kellett ezeket megbeszélni. A legjobban a kiértékeléseket élveztem.”

“Minden házasulandónak kötelezővé tennénk ezt a beszélgetéssorozatot. Ennek során mi megerősítést kaptunk arról, hogy egymásnak teremtettünk. Nagyon jól éreztük magunkat és fontosnak tartjuk, hogy itt lehettünk.”