Esküvő | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss
Esküvő

Esküvő

Terveink szerint 2021. áprilistól tudunk esküvői szertartásokat tartani a felújított templomben. 

 Részletekről érdeklődjenek az eskuvo@gyulekezet.hu email címen!  

Kérjük, hogy az esküvő időpontját és megtartásának feltételeit az esküvő időpontjának kitűzése előtt feltétlenül egyeztessék a lelkészi hivatallal és az alábbi tájékoztatót olvássák el! Köszönjük!

A házasságról

A házasságot Isten adta az embernek, még a teremtés hajnalán. “És látta az Úr Isten, hogy nem jó az embernek egyedül lenni…” Ezért teremtette az embert férfivá és nővé,  mert ketten képesek csak az Isten képmását kiábrázolni. Ott jelenik meg az Isten képmása, létezésének lényege, ahol egy férfi és egy nő az Isten által elképzelt és nekünk ajándékozott önzetlen, önfeláldozó, önátadó, nyitott, őszinte, öröm- és bizalomteljes szeretetkapcsolatban tud együtt élni.

A házasságkötést egyházközségünkben felkészítés, ún. jegyesoktatás előzi meg, ahol az Istentől kapott fenti értékekről hallhatnak és beszélgethetnek a jegyespárok.

A magyar polgárjogi törvények szerint a Református Egyház nem köt házasságot, azt csak anyakönyvvezető köthet. Templomunkban a már megkötött házasságok megáldása történik istentisztelet keretében. Az esküvői szertartás megtartásának egyik feltétele, hogy a jegyespár részt vesz az esküvőt megelőző felkészítéseken.

Esküvői naptár