Gyülekezetlátogatáson voltunk Litéren | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Gyülekezetlátogatáson voltunk Litéren

Egy nagyon kedves meghívásnak tettünk eleget szeptember utolsó vasárnapján, melyet a gyülekezetünk diakóniai gyülekezetlátogató csoportja kapott: A gyülekezet hét tagú küldöttsége Litérre látogatott el, ahova korábbi polgári szolgálatosunk majd pár évig munkatársunk Gyenes Viktor hívott minket, abból az alkalomból, hogy ettől a tanévtől az ottani református általános iskola igazgatójává nevezték ki.
HONLAPRAlitet

Örömmel keltünk útra vasárnap reggel, mert most is azt kértük, amit a többi a gyülekezetlátogatásnál is: hadd vegyünk részt a vasárnapi istentiszteleten és utána hadd találkozzunk a gyülekezet tagjaival.
Út közben betértünk Királyszentistván településre is pár percre a templom mellett megállva, mert ide is van egy kis szeretetszál: Szigeti Ili nagypapája Szombathy István több, mint 40 évig itt szolgált lelkipásztorként, Ilike édesapja és öt testvére is itt született.
Litéren nagyon kedves, szívből jövő fogadtatásban volt részünk, hiszen már az előzetes egyeztetések során arra is fény derült, hogy a két éve itt szolgáló lelkipásztor Szabó J. Róbert fiatal korában több alkalommal tett látogatást Szigeti Ilikéék gyülekezetében Solymáron, amiről bizony meghatottsággal emlékezett meg a budai gyülekezet küldöttségének köszöntése alkalmával, és a találkozásnál örömmel és nagy szeretettel ölelték meg egymást.
Istentisztelet után a szépen felújított gyülekezeti teremben köszönthettük egymást a litéri gyülekezet lelkes tagjaival, meghallgatva gondnok úr beszámolóját a gyülekezetről, a református iskola beindításáról, megkóstolva a sütemény-csodákat, átadva a budai gyülekezet köszöntését és adományát, majd Viktor vezetésével megtekintettük az iskolát is.
Igazán kedves órákat tölthettünk együtt, öröm volt mindannyiunk számára ez a találkozás.
Isten áldását kívánjuk, kérjük a litéri gyülekezetre, az itteni református iskola minden munkatársára, diákjaira, Gyenes Viktorra és szépen gyarapodó kis családjára!
A budai diakóniai látogató csoport tagjai
Szigeti Ilike,  Braczkó Zsuzsa, Helyes Sarolta, Gyenes Károly, Gyenes Kati, Czanik Mari és Csenki Zsuzsa
FOTÓK:
Csenki Zsuzsanna
diakóniai gondnok