Szeretethíd 2 nap közel 120 fő részvételével

Az 1. nap rövid története:
1. A BIROK Apáczai- Csere János iskola hittonosai voltak nálunk a Szeretethídon péntek délelőtt a hitoktatójuk Nagy Beáta vezetésével. Letörölgették a templomban a padokat, székeket, nyírták a sövényt a templomkertben, behordták a virágpalántákat a templomba. Köszönet, hogy az idén is minket választottak helyszínnek a Szeretethídhoz!
2. Látogatás a Szobi utcai hajléktalanok  lábadozó kózházában Kocsis Judit vezetésével. Lakatos Enikő áhítatát és a közös éneklést követően szeretetvendégség, közös sütizés, beszélgetés, együtterző,  szeretetteljes együttlét a nehéz sorsúakkal.
3. Virágültetés a Szilágyi Dezső tér 3. Társasház udvarán a virágládákba. Idén a Sziamang cserkész őrs tagjai voltak a segítőink Csizmadia Sára és Füzi Vilma  őrsvezetők  segítségével.

2.nap beszámolója

Szeretethíd pólók kiosztása után 9 órakor kezdő áhítatot a templomban Molnár Péter lelkipásztor tartotta. Utána mindenki ment a szolgálati helyére.

1. Tamás László vezetésével elkezdődött a JÓ AZ ÚR! kiültetése a templom előtti rézsűn.
2. Schön Krisztina irányításával kezdetét vette a szendvicsek készítése a Zugligeti úti kárpátaljai menekült tábor lakói számára.
3. Tárnok Anna csapatát a cserkészek erősítették Maloschik Emma vezetésével. A Zugligeti úti menekült tábor gyermekei számára játszóházat szerveztek.
4. Páran szépítették a templomkertet, nyírtak a sövényt, sepregettek.
5. A konyhaszolgálatot vállalók Horváth Orsolya vezetésével a konyhában finom levest, virslit, és kókuszgolyót készítettek 12 órára, és a délelőtt során pedig sok-sok limonádét a rézsűn dolgozók számára.
Áldott volt az együttlétünk. Külön öröm volt a számunkra, hogy a konfirmandus csoport tagjai is csatlakoztak ma hozzánk Molnár Péter vezetésével.
Hálásak vagyunk Istennek az áldott együttlétért, a résztvevőknek meg köszönet az odaszánt idejükért, erejükért!
S.D.G.
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük