Várakozunk, vágyakozunk…adventre készülünk | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Várakozunk, vágyakozunk…adventre készülünk

 

 

Családi koszorúkészítő nap és Egyháztáji vásár

 

A hét legszebb órája után, ahol több, mint száz gyermek vett részt, templomunk koszorúkészítő műhellyé alakult, ahol kicsik és nagyok illatozó, karácsonyt idéző, fűszeres teát, mézes kalácsot kóstolgatnak, miközben szebbnél-szebb alkotások készülnek.

A szorgos kezek ügyesen ragasztgatják a koszorúkra a gyertyákat, szalagokat, tobozokat, hogy egy hét múlva fellobbanjon az első kicsi láng megkönnyítve a várakozást, bevilágítva sötét téli éjszakákat, míg megérkezik a Világ Világossága.

Hogy ez a több mint kétszáz embert megmozgató alkalom létrejöjjön sokan dolgoznak, adják ötleteitek, idejüket, segítségüket. Köszönöm nekik ezt a csodás napot, és a szeretet mellyel megtöltötték a szíveket.

 

S mi történt eközben gyülekezetünk nagytermében?

 

Immár hetedik alkalommal rendeztük meg karácsonyi vásárunkat, ahol lelkes árusok várták a betérőket. A nyüzsgő sokadalom örömmel kóstolgatta a finomságokat, amiket lelkészek, gazdák, református presbiterek, gyülekezeti tagok készítettek. Itt voltak a gyülekezet tagjai, a hittanos gyerekek szülei, a Parókia portál olvasói és a Református félóra hallgatói is bekukkantottak.

 

A vásár jótékony célú volt az adományokkal a tiszabőkényi református gyülekezet gyerek karácsonyát támogatjuk. Olyan gyerekeknek tesszük így szebbé az ünnepét, akik háború, gyilkosságok, éhezés, katasztrófák árnyékában élnek.

 

Kurkó Csaba fotói: https://plus.google.com/102909372280836761259/posts/fFauzATH6wU?_utm_source=1-2-2

 

Budai Református Egyházközség

Fördős Kata missziói gondnok