Toronyfelújítás 2014-ben | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss
Toronyfelújítás 2014-ben

Toronyfelújítás 2014-ben

fotó 2Az EMMI támogatásának köszönhetően idén tavasszal a torony külső műemléki renoválásával befejeződhet templomunk 15 éve tartó, a külső kő- és téglaburkolat, valamint a bádogozás megújításának munkája. Mivel az előzetes számítások szerint a minisztériumi támogatás nem fedezi a torony teljes felújításának költségeit, ezért a Presbitérium ún. céladakozást hirdetett.  Így reméljük összegyűjteni azt a hiányzó, mintegy 5 millió forintot, melyből az állványozás, a díszbádogozás és a villámhárító szerelés is elkészülhet. A Presbitérium tagjai és a lelkészek 1 millió Ft adományt ajánlottak már fel a szükséges kiadásokra.

A templomépítők bölcsességét mutatja, hogy szép és időtálló burkolatot kapott az épület (befejezés, felavatás 1896-ban volt). A tégla- és mészkőburkolat természetes öregedésén túl a világháborús belövések és anyaghibákból adódó szétfagyások is rongálták a külső látványt. Olyan szakmunkással kívánjuk megcsináltatni a tornyot, aki kőrestaurátori képesítéssel is rendelkezik és munkáját a műemlék védelem is elismeri. Mintegy 2,5 hónapig lesz felállványozva a torony. Várható befejezési határidő: 2014. június 30.

Tudjuk, hogy református küldetésünknek nem a legfontosabb eleme a templom megújítása, de örömmel tölthet el valamennyi templomba járó Testvért, hogy kívül-belül nemcsak rendbe tettük és rendben tartjuk, hanem fel is újítottuk Isten házát.

Kérjük, hogy mindenki anyagi erejéhez mérten támogassa ezt a nagy vállalkozásunkat.

Budapest, 2014. február 20.

Berzétei László

építési gondnok