Teremtés hete ünnep 2019. Budai Református Egyházközség hittanosai | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Teremtés hete ünnep 2019. Budai Református Egyházközség hittanosai

 

 

Budai Református Egyházközség Csillagvirág Családi Bölcsődéje

 

Mint minden évben idén is csatlakozunk a Teremtés hete program sorozathoz, mikor szeptember 26-e és október 6-a között a keresztény egyházak együtt gondolkodnak a környezetvédelem aktuális témáiról, ehhez kapcsolódó tudnivalónkról, feladatainkról, felelősségünkről. Az idei Teremtés hete témája a Hála és felelősség volt.

A hittanosokkal több iskolában is beszélgettünk a jelenről és a jövőről, átgondoltuk mit tehetnénk mi közösen és egyen egyenként otthonunkért a Földért. Mit tehet egy kisgyerek a jövőjéért, hogyan szeretheti, óvhatja az Isten által megteremtett csodálatos világot? Felemelheti-e a szavát otthon, az iskolában, adhat-e javaslatokat, számít-e egy szemét, egy műanyag palack, egy szívószál.

 

A válaszok nemcsak meglepőek voltak, hanem kreatívak és bátrak is. Hallgassuk meg a gyerekeket, beszéljünk nekik a lehetőségeikről, mutassuk meg mit tehetnek ők akár a környezetük ellenére.

Imádságaik kifejezték aggodalmaikat, félelmeiket, örömeiket, büszkeségeiket és nem utolsó sorban hálájukat Istenünk teremtő munkájáért.  „És látta Isten, hogy ez jó”, mi meg boldogok voltunk, hogy még most is jó itt élni.

A bölcsisekkel és szüleikkel kirándultunk, erdőt jártunk, képet készítettünk, a nagyoknak szervezünk must készítést, bibliai ételkóstolót, alkottunk, tervezünk.

Fördős Kata missziói gondnok, hitoktató