Tájékoztató esküvőről | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Tájékoztató esküvőről

Esküvőre jelentkezés

Templomunkban sok jegyespár köt házasságot évente. A legkedveltebb szombatok májustól szeptember végéig tartanak, amikorra a párok előszeretettel tervezik e jeles napot. Hogy megkönnyítsük az időpont egyeztetését, néhány sorban ismertetjük annak menetét.

1.
Kérjük, mielőtt időpontot egyeztetnénk, látogassanak el az egyik istentiszteletünkre (mindketten). Ez lehetőséget ad arra, hogy megtekintsék a református istentisztelet menetét, valamint arra is, hogy a lelkészeinkkel és a gyülekezettel megismerkedjenek.

2.
Ezt követően a lelkészi hivatal fogadóidejében várjuk Önöket (mindkettejüket) szeretettel egy ismerkedő beszélgetésre. Az ismerkedő beszélgetés után a lelkész eldönti, hogy tudjuk-e vállalni az esküvőt vagy sem. Ezt a beszélgetést az egyik lelkész vezeti, de nem biztos, hogy az, aki majd az eskető lelkész lesz.

 

Lelkészi fogadóórákat itt találják.

3.
Amennyiben az esküvőt tudjuk vállalni, a lelkész felveszi a személyes adatokat, s rögzíti a kért időpontot. Egymás után 1 órás időközönként tudunk esküvőt tartani a templomban. Természetesen szóban is elmondja, hogy miből áll a házasságra való felkészülés a gyülekezetünkben. Pl. az istentiszteletek látogatásán túl, részvétel a jegyoktatáson.