Szeretethíd beszámoló 2014 | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss
Szeretethíd beszámoló 2014

Szeretethíd beszámoló 2014

JÓ AZ ÚR! – és ezt már nem csak mi tudjuk, hanem virágok is hirdetik a templom előtt 🙂

A gyülekezeti Szeretethídon végül 191-en vettünk (és veszünk) részt, összesen 18 helyszínen feladatot vállalva. 
Az elmúlt napokat néhány pillanatképekben felelevenítve:


Beteg gyerekek számára szervezett zenés, játékos alkalmat a gyülekezet 6-7 fős csapata Háromszéki Botond kórházlelkész vezetésével. A Heim Pál Gyermekkórház különböző osztályairól tizenöt kis beteg gyűlt össze megnézni Lala bohóc műsorát, a két-három évesektől a serdülőkig.


A Szobi utcai hajléktalan lábadozóban jártak a Mustármag csoport tagjai Kocsis Judit vezetésével. Horváth Dániel ötödéves teológus áhítata után házi készítésű süteményekkel és kedves szavakkal ajándékozták meg az intézmény lakóit. 


Kicsiny kis fényemmel világítani fogok… A Mészáros utcai Szivárványországban – amely súlyosan sérült gyerekek napközije – a Cédrus és Koleszterin csoport szép hangú tagjai zenéltek és énekeltek a gyerekeknek és szüleiknek.


A Szent Gellért iskola udvarából különleges helyet varázsoltak a református hittanosok Fördős Kata, G. Mózes Gyöngyi és Szekeres Zsuzsi festő segítségével. A május eleji kezdés óta iskola szinte minden diákja részt vesz a nagy munkában, segítve a református hittanosokat, hitoktatókat. A maga módján az időjárás is hozzájárult az özönvíz történetének megelevenítéséhez, ezért a Szeretethíd hetében nem is tudják befejezni a projektet… ám a HÍD közöttük már megépült.Virágba borult a cserkészotthonnak is helyet adó társasház udvara a gyülekezet 304. számú Kőrösi Csoma Sándor cserkészcsapata Panda őrsének segítségével, akik – péntek délután még az esővel is dacolva – virágokat ültettek, ahogyan ezt már évek óta teszik minden tavasszal, hűséggel, Luzsicza Fanni vezetésével.


A Batthyány téri máltai szeretetotthonban épült a Szeretethíd a csütörtöki bibliaórás csoport segítségével. Bent két csoportra osztódtak, az egyik csoport az idősek otthonában, a másik a hajléktalan lábadozóban tartott áhítatot, majd a lelki eledel után házi készítésű süteményekkel vendégelték meg a bentlakókat.
 


A szombati napot 9 órakor közös áhítattal kezdték a résztvevők. Sebestyén Katalin lelkésznő kezében Bibliával és lapáttal indult a Szeretethídra 🙂 Az áhítat után az Úr asztalát körbeállva, egymás kezét megfogva imádkoztak a jelenlévők, majd mindenki elindult a szolgálati helyére.


Lelkes önkéntesek 16 fős csapata a főváros II. kerületében lévő ORFI kórházban két emeletet takarított ki Háromszéki Botond vezetésével. A csapat több gyülekezet önkénteseiből állt össze, a budai gyülekezet csütörtöki ifis csoportjának egyik fele is ide csatlakozott.


A csütörtöki ifjúsági csoport másik fele Nagy Zsolt vezetésével tea-, szendvics- és ruhaosztást tartott a Széll Kálmán téren a nehéz sorsú emberek számára. Elképzelhető, hogy a mostani pozitív tapasztalatok alapján hosszabb távon is elkötelezi magát a csoport a rendszeres teajárat szolgálata mellett.Történelmi tett: vállalkozó szellemű és nem szédülős önkéntesek (Kardos Máté és Balla Gabu) kompresszorral, porszívóval, vizes vödrökkel felszerelkezve megtisztították a Szilágyi Dezső téri templom szószéke feletti hatalmas hangvető eddig elérhetetlen koronadíszét. (Ezt a projektet külön Erzsike kedvéért valósítottuk meg, hálából mindenért, sok szeretettel 🙂 )


A Harmat, a Forrás és a Szupenova ifis csoportok, kiegészítve néhány egyéni jelentkezővel (tavalyi konfisok, Lukács csoport, Mustármagok), Miklós Ábel koordinátor vezetésével a Szilágyi Dezső téri templom előtt a rézsűre virágokból kiültették, hogy JÓ AZ ÚR! A templom előtti feljárót gazmentesítették, a park egyes részeit is füvesítették, valamint Miklós Mátyás vezetésével nem kis fáradtság árán lomtalanították és kitakarították a Márk hajó sekrestyéjét. További képek


Közös – igen jól eső – ebéd kb. 60 fő részvételével. A felnőtt konfirmációs csoport pásztortarhonyát főzött Szabó Attila irányításával az önkéntesek számára.

A BÉLA csoport kihelyezett Szeretethidat tartott Tahiban. Mivel ezen a hétvégén családjaikkal éppen csoportos hétvégén voltak, így ott szerveztek maguknak közös önkéntes szolgálatot.


A vasárnapi istentisztelet után a Szeretethíd utózöngéjeként néhányan szeretettel látták vendégül ebédre és vacsorára az afrikai Namíbiából hozzánk érkező Maranatha Singers kórus tagjait, így már a kontinensek között is elkezdtük építeni a Szeretethidat!


A 2014. évi budai Szeretethíd legidősebb tagja idén is Hanczár Istvánné Zsizsi néni volt, aki 88 éves és a gyülekezetünkhöz tartozó betegeket látogatott, a legfiatalabb résztvevő pedig a fél éves Horváth Hangika volt. Horváth Borbolya már szolgált is 🙂

Az idén több budapesti, a Szeretethíd programra egyénileg jelentkező önkéntes is bekapcsolódott a mi gyülekezetünk által felajánlott szolgálati lehetőségek valamelyikébe, így szolgáltak köztünk a budapesti Kórházmissziótól, valamint az Óbudai, a Békásmegyeri, a Pestszentlőrinc-Kossuth téri, a Gazdagréti és a Kelenföldi gyülekezetekből is, így velük együtt az összlétszámunk jóval 200 feletti volt.

Három projekt az időjárás miatt és vendéglátók kérésére a következő hetekben valósul meg:
– a Játszótéri misszió a Csana és a baba-mama kör részvételével május 22-ére került a szakadó eső miatt
– a Szivárványországban rámpa építése, speciális kerti székek készítése, játszótér újrafestése, és kert munkák a Cédrus, Bárka, Jáspis és Koleszterin részvételével: május 24.
– Lovas úti ovi kerítésének festése, kerti munkák május 31-én lesznek.

Külön köszönet Csenki Zsuzsának és minden koordinátornak a szervezésért, az odaszánásért, és minden résztvevőnek a szolgálatért!
Jó az Úr!

Ludwig Dóra