Ötödik éve közös szolgálat a máltai idősotthonban | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Ötödik éve közös szolgálat a máltai idősotthonban

Ötödik éve közös szolgálat a máltai idősotthonban
 
Már ötödik éve, hogy elkezdődött a közös, ökumenikus szolgálatunk a Batthyány téri máltai idősotthonban. 2014 január óta minden szerdán két órakor a kápolnában összegyűlnek azok, akik éhesek Isten igéjére.

 
Minden hónap első szerdáján a Szent Anna templom gyülekezetének szolgálói érkeznek. A második szerda a Szilágyi Dezső téri református önkéntesek alkalma. A harmadik szerdán mindig a budavári evangélikus testvérek érkeznek a szolgálatra. A negyedik szerdán pedig úrvacsorás istentiszteleten vagyunk közösségben, melyben az egyházmegyei kórházlelkészeink vannak segítségünkre. 
 Hálás a szívünk ezekért az alkalmakért, hogy a máltai otthonban helyet kapunk a szolgálatra, és segítő testvéreink is vannak a munkatársak között. Olyan jó, hogy , az itteni munkatársak mindig örömmel segítenek azoknak, akik már maguk erejéből nem tudnak ide eljutni, és kerekesszékkel elhozzák őket is az igei alkalomra. 
 
Minden esztendőben adventben találkoznak a más-más felekezthez tartozók is egymással. Decemberben a második szerdai alkalomra az összes szolgálót  hívjuk, hogy jöjjenek el, hiszen mi szolgáló csoportok egymással év közben soha nem találkozunk, de tudjuk, ismerjük egymás szolgálatait, és ezen az alkalmon mindig hálát adunk Istennek ezért a közös szolgálatért. 
 
Az idén december 12-én találkoztunk egymással. Olyan meghitt, örömteli alkalomban volt részünk, ahol szinte tapintható volt a szeretet. Áldjuk ezért az Urat, és neki mondtunk hálát  a 167. dicséretünk eléneklésével az alkalom végén:
 
“Jöjj, mondjunk hálaszót
Hű szájjal és hű szívvel.
Mert rajtunk itt az Úr
ma csoda dolgot mivel.”
 
De mi tudjuk, hogy ez a csoda nem csak ma volt a miénk, hanem minden alkalommal megtapasztaljuk, ha ide betérünk, ha itt közösségben vagyunk egymással és az Úrral, ha szolgálhatunk hálával és örömmel a szívünkben egymásnak.
 
Legyen így 2019-ben és utána is, még nagyon sokáig!