Nyári tábor Balatonszárszón | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss
Nyári tábor Balatonszárszón

Nyári tábor Balatonszárszón

Nyáritábor, 2014.
Isten kegyelméből majd’ háromszázan együtt tölthettünk egy felejthetetlen hetet a gyülekezetünk nyári táborában Balatonszárszón.

Luzsicza Fanni portré fotói a táborlakókról:

https://plus.google.com/u/0/photos/116798918466136778438/albums/6050818270424752609

24 órás imalánc:

imakérések

Kérjük, a továbbiakban is, ha van egy kis időtök, imádkozzatok ezekért a kérésekért is!

 

A gyülekezet csütörtök reggel 8 órától péntek reggel 8 óráig, 24 órán keresztül folyamatosan imádkozott a gyülekezeti táborban összegyűlt imakérésekért.  Sokan jelezték, hogy ez milyen nagyszerű érzést jelentett a számukra is!

(Aki szeretné gépelve az imakéréseket megkapni az írjon a csenkike@gmail.com e-mailcímre. )

 

Asszonykör a táborban:

A szabad délutáni órákban az Asszonykör is működött a gyülekezeti táborban. Fonalat bontottunk, gombolyítottunk a kárpátaljai, beregszászi Kálvin kollégium részére készülő ágytakarókhoz. Nagy örömünkre fiatal látogatóink is voltak, akik segítettek a szolgálatban! Jó volt együtt lenni a szolgálatban! A gyülekezeti nagyteremben minden héten csütörtökön 15-17 óra között találkozunk, és várunk másokat is, szeretettel! (a budai asszonykör tagjai)

Fotók

 

Soós Pisti gondolatai és fotói a táborról:

„A tábor számomra nagyon intenzív volt. A dolgok úgy alakultak, hogy a következő héten sem kellett még munkába mennem, így folytatódhatott a szembenézés, az ott hallottak elmélyült feldolgozása.
Nagyon megérintett a szabadult testvérek beszámolója a függőség útvesztőjéről. Köszönet nekik, hogy az útjukat felvállalva segítenek a többieknek elkerülni azt a rabságot. Jók voltak a napközbeni egyéni csendességek, amelyek azonnali feldolgozást tettek lehetővé.
Köszönet az Úrnak és Dávidnak a termékeny témáért, illetve minden szervezőnek az odaadó munkáért.”
Fotóalbum

Legszebb hozadék

Számomra a tábor egyik legszebb hozadéka – biblikusan az ott lévők által  megtermett gyümölcse – az Emmaus gyermekotthonról készült bemutató után a fiatalabb és a kevésbé fiatal nemzedék lelki megindulása, fellelkesülése volt az erdélyi Emmaus gyermekotthont támogató program felvállalásával.
Hiszem azt, hogy ez a Szentlélek munkája volt közöttünk, aminek engedelmeskedve születtek már ott a táborban jobbnál jobb ötletek, hogy miként lehetne minél több és minél változatosabb módon a számukra támogatást gyűjteni. Kiemelten nagy öröm, hogy ebben az ifjaink, a Szupernova csoport tagjai, a mi gyermekeink jártak az élen!  Imádságban hordozunk benneteket, hogy a jó gondolatokat jó cselekedetek kövessék! Amiben csak kell segítünk, támogatunk benneteket, hogy az álmok valósággá váljanak, hiszen a  gyülekezeti misszió és diakónia is felvállalta, hogy szeptembertől egy éven át az Emmaus gyermekotthon lesz a gyülekezetünk kiemelt támogatottja!“Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek.”  
Ján 15, 8-9.

 

Egy másik beszámoló:

Életem első gyülekezeti táborában felejthetetlen lelki fejlődést és lelki feltöltődést éltem át. Nem vallásos családból származom, és csak 1,5 éve kerültem ide a gyülekezethez a barátnőm révén, akinek nagyon hálás vagyok, hogy elhozott ebbe a csodálatos közösségbe.

A táborban csodálatos volt megtapasztalni a közösséget, a szeretet mindent megoldó hatalmas erejét. Jó és egyben fájdalmas is volt szembenézni életem kríziseivel, annak ellenére, hogy már január óta sokat foglalkozom ezzel a témával. 10 éve élek Pesten, de valahogy most először éreztem igazán azt, hogy őszintén tartozom egy közösséghez, és ez nagyon jó érzés volt. Egy olyan közösséghez, ahol a szeretet és a hit a motiváló és összetartó erő. Olyan embereket ismerhettem meg ebben a táborban, akiktől nagyon sokat tanultam, mind a különböző életút tapasztalatokról, mind pedig a mély hitről és a lelki békéről. Hálás vagyok az előadásokért, az angyalomért, a csodálatos csoportomért, amely vezetője Piskóty Kati volt. Köszönöm Kati, soha nem fogom elfelejteni ezt a négy napot.

Úgy érzem, hogy más emberként tértem haza a táborból, mint ahogyan  oda érkeztem. Isten több kérdésemre is választ adott, megszólított és ami a legfontosabb, átrendeződött az értékrenden és megerősödött a hitem. Régóta cipelt terheket tudtam lerakni a táborban és a szeretet és a Szentlélek erejével feltöltődve tértem vissza a hétköznapokba.

Köszönöm még egyszer mindenkinek, hogy megtapasztalhattam Isten és a gyülekezet szeretetét és ott lehettem veletek.

 

Nagy Zsolt

Az Emmaus gyermekotthon honlapja, amit a náluk rendszeresen szolgáló ifisünk készített nekik:
http://emmauskids.wordpress.com/

Beszámoló a legutóbbi ottani önkéntes szolgálatról: