Mátraházi évkezdő csendes hét | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Mátraházi évkezdő csendes hét

 
Az idén is egy csodálatos hetet töltöttünk a Mátrában. Lakatos Zsuzsanna budai lelkészünk vezetésével, Tárnok Anna diakónusunk és Sepsi Krisztina kórházlelkész segédletével egy fantasztikus, tartalmas hetet voltunk együtt Mátraházán. Sokat énekeltünk, aki bírta kirándult, jártunk a Kékesen is, de sok alkalom volt az elcsendesedésre is. A Bírák könyvével foglalkoztunk, ami nem a legkönnyebb olvasmány, de mégis valahogy kisejlett belőle Isten irántunk való szeretete. 
Volt kihelyezett Asszonykör. Délutánonként lehetett használt pulóverek bontásával segíteni a budai Asszonykör munkáját. Királynőt is választottunk, Oraveczné Piroska (91) személyében, és két udvarhölgyét is köszöntöttük: Matiné Éva (84) és Lovasné Lili néni (81). 
Sok szép úti beszámolót is láthattunk Oravecz Jóska jóvoltából. Volt Ki mit tud? is, szavalatok, énekek, vidám és szomorú írások megosztásával. Bán Joli is írt nekünk levelet, mert az idén nem tudott közöttünk lenni. Képeslapokat küldtünk mindenkinek, aki eddig velünk volt, és az idei héten hiányoltuk őket.  
Reméljük jövőre találkozunk!
Az időjárás is nagyon kedvezett nekünk, mert csodálatok hóesés volt, csodálatos volt a táj a hóesésben! 
Köszönet a Haypál Alapítványnak, a Budavári Önkormányzatnak, ahonnan anyagi segítséget is kaptunk a csendes hét megvalósításához.
Jövőre veletek ugyanitt, és várjuk a többi jelentkezőt is, aki szeretne egy szép, tartalmas hetet a Mátrában tölteni velünk!
2020 január 13-val kezdődő héten tervezzük a következő évkezdő alkalmunkat! 
Már most írjátok be a naptárba!
Várunk!
a budai diakóniai csapat nevében: 
Csenki Zsuzsanna
diakóniai gondnokflottás telefon: + 36 30-618-1069
www.gyulekezet.hu