Mátraháza 2020: Bölcsesség, elengedés, öröm | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Mátraháza 2020: Bölcsesség, elengedés, öröm

 

Az idén 34 fő vett részt az évkezdő csendes hetünkön Mátraházán. Sok félék voltunk, de ez a sokféleség inkább ajándék volt a számunkra, mint probléma. 

Hálás a szívünk, hogy részesei lehettünk ennek a csodának, hogy Isten jelenléte érezhető,  szinte tapintható volt közöttünk.  A példázatok alapján a hét témája  a bölcsesség, az elengedés és az  öröm voltak. Vendégünk is volt, Böszörményi Gergely mutatta be a Református Zenei Fesztivállal kapcsolatos szolgálatait. Jó példa volt ez a nem elásott, hanem hasznosított talentumokra, odaszánása a szolgálatra Isten országának épülésére.

Köszönjük a lelki vezetést Sáfrán Zsuzsannának, az esti áhítatokat Sepsi Krisztinának és Tárnok Annának, a reggeli torna vezetését Balázs Líviának, a kántorkodást Szőke Ernőnek, a gyülekezeti buszos szállítást Kéry Bencének, és mindenkinek, aki eljött, kilépve a komfortzónából vállalta az utazás fáradalmait és velünk volt, gazdagította a közösséget a jelenlétével. A lelki épülésünket segítette a sok-sok közös éneklés is.  Most is volt lehetőség kirándulni, nagyokat sétálni, filmet nézni, társasjátékozni, a tombolán nyerni, sokat beszélgetni, ismerkedni egymással,  de még körtáncot is lejthettünk Istent dicsőítve! És persze most is megrendezésre került az utolsó este a Ki mit tud. Gazdagodtunk az egyénileg és  a  négy csoport tagjai által közösen előadott, kedves, szórakoztató, de a lelkeket is emelő  előadások által.  

Ha Isten megengedi és vagyunk, jövőre újra találkozunk 2021 január 2. hetében! A most is remek vendéglátást biztosító Mátraházi Református Üdülőben lefoglaltuk a január 11-vel kezdődő hetet,  jeleztük feléjük, hogy 2021-ben is szeretnénk jönni!

Még vannak szabad szobák az üdülőben, így várjuk a további csatlakozókat! 

  Soli Deo Gloria!  

Egyik résztvevőnk köszönő soraiból is látszik: jó volt újra együtt lenni.

 

Ezúton is köszönöm Mindannyiótoknak az együtt töltött mátraházi napokat, hogy egymás által lelkileg-testileg megerősödve  „ …ami előttem van annak nekifeszülve….” kezdhetem a munkás hétköznapokat a 2020-as évben. Külön köszönet a szervezésért, a kántori szolgálatért, hisz nagy-nagy élmény az együtt éneklés, az énekelve imádkozás…   Köszönet a jó hangulatért  amiben megtapasztalhattuk: „Isten  országa ”  közöttünk van.

Köszönjük a Budavári Önkormányzat és a Haypál Alapítvány támogatását is, hogy hozzájárultak e felejthetetlen négy nap megvalósulásához. 

GONDOLATOK-Mátraháza2020.Helyes Sarolta