Legyünk egy!! | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Legyünk egy!!

hogy mindnyájan egyek legyenek, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.” János 17. 21

 

Hosszú gondolkodás után, mint a Budai Református Egyházközség missziói és pénzügyi gondnokai Fördős Kata és Árvai László elindultunk, hogy megnézzük, megtapasztaljuk milyen az, mikor különböző felekezetek együtt gondolkodnak. Megtiszteltetésnek éreztük, hogy a Fokolare mozgalom ünnepli a Reformáció 500. évfordulóját és nem akartunk kimaradni ebből a különleges élményből.

 Castel Gandolfoban átélhettük, hogy több mint hétszázan egyre vágyunk, átélni, hogy közösségben vagyunk Jézussal és az Ő szeretete köt össze bennünket.

Sokan, sokfélék voltunk, számos ország, szokás, bőrszín keveredett, de egyek voltunk az akaratban, hogy közeledjünk egymáshoz, hogy megmerítkezzünk egymás szeretetében, megfoghassuk egymás kezét és átgondoljuk Chiara Lubich útmutatásait.

Az együtt töltött öt nap alatt megismertük számos jeles egyházi személyiség elképzelését, meghallgattunk több szemszögből megvilágított gondolatot a közös útról, részt vettünk szívet melengető áhítaton, imádkoztunk közösen és egyek voltunk Istent dicsőítő dallamokban.

Áldottaknak éreztük magunkat és hálásak vagyunk, hogy átélhettük a Szentlélekben való közösséget.

 

Fördős Kata, Árvai László