Látogatás a budaörsi református gyülekezet nyári táborában | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Látogatás a budaörsi református gyülekezet nyári táborában

Petőné Püski Ilona, a budaörsi gyülekezet lelkipásztora meghívásának eleget téve július 9-én elutaztunk a Somoskőújfalu melletti festőien szép erdei környezetben lévő nyári táboruk helyszínére, hogy bemutassuk a budai gyülekezetben működő diakóniai szolgálatokat.
Hárman képviseltük gyülekezetünket:  Tárnok Anna diakónus,  Csenki Zsuzsa diakóniai gondnok, presbiter és  Helyes Sarolta diakóniai bizottsági tag, pótpresbiter.  
Miután köszöntöttek bennünket, közös énekekkel dicsértük az Urat. Tárnok Anna imádságával indult az alkalom, majd diakóniai gondnokunk vázolta a budai diakóniai szolgálat kezdeti lépéseit, a később megalkotott -a diakóniai munkát szemléletesen ábrázoló- “diakóniai virág”  mentén ismertette a jelenleg folyó tevékenységeket. Ezen belül Tárnok Anna az idősek látogatásról,  Helyes Sarolta pedig a máltai idős otthonban végzett szolgálatokról beszélt röviden. Az előadást a gyülekezetünk diakóniáját bemutató vetített képekkel is illusztráltuk.
Utána három kiscsoportban kb. másfél órában folyt a témáról eszmecsere, a csoportok vezetésére is felkértek bennünket.
Igazi érdeklődés, őszinte lelkiség, szeretetteli légkör és tartalmas kérdések jellemezték a beszélgetéseket.
Miután ebéddel megvendégeltek minket, elbúcsúztunk a testvérektől,  és  Miklósi Koppány, a budaörsi gyülekezet másik lelkipásztora autójával visszavitt minket a salgótarjáni busz pályaudvarra.
Összességében elmondhatjuk, áldott együttlét volt, és reméljük jelenlétünkkel és a beszélgetésekkel a tábor  “építkezzünk, épüljünk” és “szeretetszolgálat” gondolatköréhez néhány  lelki “építő követ” mi is elhelyeztünk az itt épülő közösségben. 
Isten áldja meg a vendéglátó gyülekezet további életét, gyülekezeti építkezéseit, mind lelki, mint egyéb értelemben.
 
Helyes Sarolta diakóniai szolgáló