Központi Református Kórus adventi koncert – december 15. 17h | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Központi Református Kórus adventi koncert – december 15. 17h

Központi Református Kórus ad adventi koncertet a Szilágyi Dezső téren  2018. december 15-én, szombaton, 17 órakor 

 

A Központi Református Kórus 2016 januárjában jött létre Berkesi Sándor Tanár úr javaslatára. Tagjai olyan szolgálatra elszánt énekesek, akiknek egy emberként fontos a méltó módon történő Isten dicséret.

A Központi Református Kórus 2016. május 29-én, a Református Zenei Fesztivál záró napján lépett először a nagyközönség elé a Kálvin téri református templomban. Ezt követte július 2-án a Református énekek tizenötödik alkalommal megtartott koncertje a MÜPA-ban, ahol a kórus kiemelt szerepet töltött be a 350 fős Kárpát-medencei Egyesített Kórusban. A KRK a nagy református zenei események állandó részvevője.

A megalakulás óta eltelt majd’ három év alatt számos szép szolgálatot végezhetett a kórus különböző egyházi rendezvényeken, melyek között kiemelkedő szerepet töltöttek be a Reformáció 500. évfordulójára szervezett események. A KRK szolgált koncert és zenés áhítat keretében többször Budapesten, Szentendrén, Debrecenben, Tápon, a Liszt Ferenc Repülőtéren, de járt a Felvidéken és szeretne énekelni a Kárpát-medence valamennyi egyházkerületében.

 

Karnagyok: Berkesi Boglárka, Erdélyi Dániel

Orgonista: Szotyori Nagy Gábor

Kórus-titkár: Böszörményi Gergely