Tabulatúra régizeneklub | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss
Tabulatúra régizeneklub

Tabulatúra régizeneklub

A Szilágyi Dezső téri református gyülekezetben újra indul a Tabulatúra régiezene klub. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretik a régi korok zenéit, és szeretnék megismerni hazánk és Európa történelmének egy-egy korszakát is.

A régizene klub számára már hatodik éve a Budai Református Egyházközség ad otthont. Alkalmainkat általában a hónap harmadik hétfőjén este hétkor tartjuk. A klubunkban a belépés ingyenes, adományokat elfogadunk. Alkalmainkon gyakran vannak vendégeink is, így járt már közöttünk Lovász Irén, Kobzos Kis Tamás, a Kecskés együttes és sokan mások.

Teával, süteménnyel és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

A zenekar rendszeres támogatója a határon túli kapcsolatainkat építő „Szeretetszálak határok nélkül” programunknak. A régizene szeretete mellett fontos számukra a magyarság és a haza szeretete. Évente két alkalommal adnak jótékonysági koncertet a templomunkban, ahol a teljes perselyadományt egy konkrét támogatási céljára ajánlják fel. Így támogattuk már a kárpátaljai Szolyva magyar óvodáját, a vajdasági gyermekmissziót, az erdélyi Marosbogáton lévő Emmaus gyermekotthont, a felvidéki érsekkétyi református iskolát és számtalan sok más jó és hasznos célt. Több alkalommal utaznak határon túlra is koncertet adni, hogy ezzel is a kapcsolatok épülésén munkálkodjanak. Tíz éve minden adventben koncertkörútra mennek a felvidéki Ipoly-menti kis református gyülekezetekbe, zenéjükkel, dalaikkal elvinni az örömhírt, a reménységet. 2010-ben „Uraknak Ura nagy Isten” címmel megjelent Kálvin emléklemezükön a kifejezetten református népénekeket, egyházi énekeket gyűjtötték csokorba.

2012-ben a marosbogáti Emmaus gyermekotthon fennállásának 10. évfordulóját közösen ünnepelhettük az együttes tagjaival.

A klubalkalmak rendszeres támogatója a Budavári Önkormányzat.

Szeretettel várunk mindenkit az alkalmakra!

Egyéb információk: www.tabulatura.hu

Fotók:

 

Jótékonysági koncert Lovász Irénnel

 

Klubalkalom

Erdélyben, az Emmaus otthonban