KÁRPÁTALJAI MAGYAR REFORMÁTUS DIÁKOKAT TÁMOGATHATUNK A TANULMÁNYAIK FOLYTATÁSÁBAN | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

KÁRPÁTALJAI MAGYAR REFORMÁTUS DIÁKOKAT TÁMOGATHATUNK A TANULMÁNYAIK FOLYTATÁSÁBAN

A Nagydobronyban lévő református líceum vezetői levélben keresték meg a gyülekezetünket, mely intézményben  2004-ben tettünk először látogatást. Megköszönik az eddigi szerető törődést velük, egyben a 170 fősre felszaporodott gyermeksereg tanulmányainak támogatásában kérik segítségüket. 
Az úgynevezett “kenyérpénz”, aminek összege nálunk nem egy fergeteges nagy összeg (havi 4-5000 ft) ott egy diák egy havi ellátására ad lehetőséget. Tehát egy diák egy éves kollégiumi ellátását kb. 50.000 ft adománnyal tudjuk fedezni, támogatni.
Részleteket a mellékelt levélben lehet találni. 
A budai református gyülekezet missziói és diakóniai csapata között nagy az egyetértés abban, hogy a 2019-2020-as tanévben ez a kárpátaljai magyar, református oktatási intézmény legyen a kiemelt támogatottunk, vagyis, ha Isten is úgy akarja akkor februárban az ő javukra fogunk bálozni is, és minden egyéb jótékonysági akciónk is az ő javukra fog történni!  
 
 
A diakóniai bizottság egy diákot biztosan egy év időtartamra szeretne “örökbe fogadni”, de szeretnénk a szélesebb ismeretségi köreinket is  tájékoztatni erről a lehetőségről, van mód és lehetőség egyénileg is egy évre egy kárpátaljai diák tanulmányait támogatni!
 
Persze ennél kisebb összegű céladományt is elfogadunk a kárpátaljai nagydobronyi líceumban tanuló magyar református diákok támogatására. 
Aki ebben szeretne részt venni, kérjük jelezze szándékát a diakonia@gyulekezet.hu e-mail címen.
 
  Kérem hordozzátok imádságban az ottani szolgálatokat, szolgálókat, mert erre is nagy szükségük van!
 
Mellékelve:
 A nagydobronyi iskolavezetés levele a budai gyülekezethez
 
Csenki Zsuzsanna
diakóniai gondnok