“JÉZUSA KEZÉBEN KÉSZ A KEGYELEM …” | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

“JÉZUSA KEZÉBEN KÉSZ A KEGYELEM …”

Arany János balladái Lázár Csaba színművész előadásában – a márciusban betegség miatt elmaradt előadást május 15-én tudjuk pótolni.

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt május 15-én, kedden, 19 órára a Budai Református Egyházközség Szilágyi Dezső tér 3-ban lévő nagytermébe Lázár Csaba színművész: “Jézusa kezében kész a kegyelem…” címmel Arany János 200. születésnapja alkalmából a legnagyobb magyar költő balladáiból összeállított előadására. 

 

Arany János balladái nemzeti irodalmunk páratlan és megismételhetetlen remekművei. Egyedülálló nyelvi gazdagsága, írói zsenialitása mutatkozik meg olyan gyönyörű nyelvezetű remekművek segítségével, mint Szent László, a Pázmán lovag, a Szondi két apródja, a Walesi bárdok vagy a Hídavatás. Kápráztató emberismerete, szeretete, humora a ma emberét is elvarázsolja.

 

Gitáron közreműködik Laczó Zoltán Vince

 

Az irodalmi est Zichy Mihály vetített, a balladákat értő módon ábrázolt illusztrációival egy izgalmas időutazás Nagy Lajos XIV. századi erős és hatalmas Magyarországából a XIX. Század utolsó harmadának rohamosan átalakuló Magyarországába.

 

A belépés ingyenes.

 

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János-emlékév Bizottsága támogatásával jött létre a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.