Esti visszatekintő ima | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss
Esti visszatekintő ima

Esti visszatekintő ima

Isten nem csak a kitüntetett pillanatokban, hanem a hétköznapjainkban is jelen van, és szeretné is megmutatni irgalmát. Ő ott szeretne kapcsolatba lépni velünk, ahol éppen vagyunk.

Az Esti visszatekintő imák abban segítenek bennünket, hogy minden napunkra úgy tudjunk tekinteni, mint Isten kegyelmes cselekvésének színterére. Minden, ami velünk történik, abból a szempontból érdekes, hogy tetten érhetjük benne Isten irgalmas jelenlétét.

Az Esti visszatekintő imák mindegyike ugyanazt a hét lépést követi: egy zsoltáridézettel vezetjük be az imát, majd Jézus jelenlétébe helyezzük magunkat. Az első szó mindig a hála szava, amelyben megköszönjük Istennek azt, ami aznap a leginkább hálaadásra indít bennünket. Isten nagyszerűségének szemlélésekor szembesülünk saját kicsinységünkkel és alkalmatlanságunkkal, amit a bűnvallásban mondunk el neki. Tesszük ezt azzal a bizalommal, hogy Isten már megbocsátotta vétkeinket Krisztusban. Isten Lelkének vezetésével előre tekintünk a holnapi napunkra, és kérjük, hogy mutassa meg jelenlétét. Az imádságot az elköszönés és áldáskérés zárja.

Ebben a sorozatban minden napnak más-más témát adtunk. Miközben visszatekintünk napunkra, aközben egyik napon az örömre, másik a napon a hálára, ismét máskor a megbocsátásra, vagy kapcsolatainkra kerül a hangsúly. Így imádságban odavihetjük Jézus elé életünk leghétköznapibb történéseit, hiszen ő nem idegenkedik ezektől, hanem velünk akar lenni minden napunkon.

Naponta negyedórát rászánva az imádságra, végigjárva napunkat újra Isten Lelkének vezetésével – erre hív az Esti visszatekintő ima. Ezáltal a hétköznapi életünk történései Isten kezébe kerülnek. Ami nehéz, azt elengedhetjük, ami öröm, azt megtarthatjuk, és megélhetjük Istenünk megbocsátó, életet áldó, bennünket szerető vezetését.

Ajánljuk, hogy a felvett imádságok segítségével fejezd a be napodat. Használd a számítógépedet, telefonodat, zenelejátszódat, hallgasd meg egyedül vagy a házastársaddal, csendesedj el, amikor lefekszel – tedd az Úr kezébe a napodat, az életedet.

Hétfő esti ima

Letöltés

 

Kedd esti ima

Szerda esti ima:

Szerda esti ima

Csütörtök esti ima

Csütörtök esti ima

Péntek esti ima

Péntek esti ima

Szombat esti ima
Szombat esti ima

Vasárnap esti ima

Vasárnap esti ima