Határok nélkül | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Határok nélkül

Egy forró júliusi napon útnak indultunk Bácsfeketehegyre, hogy gyülekezetünk éves adományát átadjuk a Szolga Renáta-Halász Sámuel házaspárnak, akik négy gyermekük nevelése mellett életüket a vajdasági gyermekek oktatásának, vezetésének szentelik, hogy ott a szórványban anyanyelvükön ismerkedhessenek meg a Szentírás tanításaival, Jézus megváltó szeretetével, a közösség adta élménnyel. Útjukat, szolgálatukat Isten áldása kíséri, mi meg hálásak voltunk, hogy megismerkedhettünk munkájukkal, életükkel. Árvai László, Fördős Kata, Szigeti Ilike

Álljon itt az ő levelük:

Tisztelt Budai Gyülekezet!

Drága Testvérek!

Nagy örömünkre szolgált, amiért június végén gyermektáborunkat és családunkat meglátogatták a budai gyülekezet tagjai. Személy szerint Árvai László, Fördős Kata és Szigeti Ilike.

Gyermekhetünk befejezése volt, amikor megérkeztek, és örültünk, amiért egy kis ízelítőt láthattak a szolgálatainkból, a tábor hangulatából. Hálás a szívünk a Budai Gyülekezet érdeklődéséért, gondoskodásáért és támogatásáért, ami már több évre nyúlik vissza. Köszönjük az ő kitartásukat és áldozathozatalukat.

A déli hőség elől a bácsfeketehegyi egyház termeibe kerestük a hűvösebb levegőt. Örömmel  mutattuk be a gyermek és ifjúsági alkalmak helyét, és a közkedvelt„játékszobát”, mely egy kicsi raktár a játék- és barkács-felszereléseknek. A vendégekkel együtt elénekeltük az „Ő trombitaszóval jön a felhők közt..” című éneket, melyet most tanítunk a gyermekeknek, és kíváncsian hallgattuk Ilike történetét, aki személyesen is ismerte e dal szerzőjét

Csodálkoztak, hogy vasárnap 14 órai kezdettel, a nagy hőségben is eljönnek a gyermekek a vasárnapi iskolába. Igen, sokszor, nekem vezetőnek is nagy megpróbáltatás, hogy a vasárnapi ebéd után, mikor mindenki általában lepihen, mi készítjük a 4 gyermekünket és indulunk a szolgálatra. Vasárnaponként 30-40 gyermek és fiatal gyülekezik egybe vasárnapi iskolára és ifjúsági órára. Ezt a szolgálatot és időpontot 20 éve vettem át és az óta is igyekszem hűséggel végezni. Az téli és nyári iskolai szünetben sem szünetel a vasárnapi tanítás. Férjem, Sámuel foglalkozik a konfirmált korosztállyal, igyekszünk őket Isten és az egyház közelébe tartani, Isten szeretetére és követésére tanítani.

Megtekintettük a templombelsőt elénekeltük az „Isten élő Lelke jöjj, áldva szállj le rám” című énekünket, mely nagyon szükséges minden gyülekezetben járó tag számára, hogy valóban az Úr lelke töltsön be minket, és formálja át életünket.

Az imateremben az asszonyok által készített csigatésztát is megtekintették, melynek még hagyománya van nálunk, hetente gyűlnek össze az asszonyok rövid bibliaórára és utána készítik a csigatésztát.

Örömünkre szolgált, és mindig kiváltságnak tartjuk, amikor valaki az otthonunkba látogat el, amikor személyesen a családunk, mindennapjaink felől érdeklődik. A nap további részét otthonunkban töltöttük. Közös ebéd, sütemény és kávézás mellett beszélgettünk, tervezgettünk. Sokat tanultunk egy-egy alkalom megszervezésről, az alkalmak formáiról, gyermeknevelésről, de ugyanúgy több személyes téma is előjött. Hálásak vagyunk a drága testvérek látogatásáért, a gyülekezet nagylelkű adományáért, melyet egész éven át gyűjtött a délvidéki Gyermekmisszió szolgálataira. Eme adomány átvétele volt a látogatás egyik célja, hálásak vagyunk a gyülekezeti tagok jóindulatáért és a mi drága Urunk jóságáért! Isten legyen minden dicsőség!

Halász Sámuel és Renáta, Vajdaság