Gyülekezeti tagjaink szolgáltak a látássérültek táborában | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Gyülekezeti tagjaink szolgáltak a látássérültek táborában


A Bartimeus Egyesülettel már több éve vagyunk kapcsolatban, több alkalommal szolgáltunk velük együtt a látássérültek megsegítésében még a határainkon túl is. Az idén azzal a kéréssel fordultak hozzánk, hogy a látássérültek nyári táborába lenne szükségük segítőkre. Gyülekezetünkből ketten jelentkeztek és mentek el egy hétre segíteni a táborban résztvevő látássérülteket. Kis Aranka és Braczkó Zsuzsa, köszönjük az odaszánt időtöket, erőtöket, hogy részt vettetek Isten országának építésében!
Beszámoló a látássérültek táboráról:
A ma reggeli Bartimeus hírlevél emlékeztetett, hogy én még tartozom egy rövid beszámolóval a Budai Református Gyülekezet felé, aki támogatta a részvételemet a táborban.

Egy felhívással kezdődött: A gyülekezetünk szeretetszolgálata emailben értesítette a gyülekezeti tagokat, hogy segítőket keresnek a látássérültek táborába.Jelentkezésemet elküldtem, mert azt éreztem ott szeretnék lenni. Később Miklós Tiborral az egyesület vezetőjével hosszan beszélgettünk a látássérültekről, a táborról, szolgálatról és az hitemről. A meghívást igen nagy megtiszteltetésnek éreztem akkor is, és ma is.
Csodálatos egy hét volt. Csodálatos emberek (segítők és résztvevők), pihenés, beszélgetések, kirándulások, fürdés a Balatonban, nagy esti séták, közös étkezések, vitorlázás és sok egyéb program.Isten áldása volt ezen a héten. Csodálatos megosztások, bizonyságtételek, Isten dicsőítése dalban, zenével, csendes imával. Minden napra jutott valami meglepetés.

Én segítettem, vagy a résztvevők segítettek megérteni milyen speciális világ a vakok világa? Így is lehet kiteljesedett életet élni.
Ma már tudom, hogy a látássérültek bátrak, kitartóak, jókedvűek, nem csüggednek. A nehezített pályán is jól veszik az élet akadályait.A tábor után még hetekig rengeteg mesélnivalóm volt a családomnak, az ismerőseimnek az élményekrők, arról a különleges feltöltődésről, amit a tábor lelkülete adott.
Kívánom, hogy egyszer mindenki eljusson a táborba, ebbe vagy egy másik hasonlóba, ahol tényleg átélhetjük, ha egy picit is adunk az időnkből, figyelmünkből, törödésünkből, sokkal többet kapunk vissza.
Köszönöm a részvétel lehetőségét!
Kiss Aranka 
szervezetfejlesztő, pszichológus
 Tábori képek:https://bartimeus.hu/2021/08/09/bartimeus-t%c3%a1bor-l%c3%a1t%c3%a1ss%c3%a9r%c3%bclteknek-2021-j%c3%balius-balatonf%c3%b6ldv%c3%a1r/

A Bartimeus Egyesület köszönő levele:

Hálásan köszönjük a Budai Református Gyülekezetnek az anyagi- és imatámogatását! Különösen köszönjük Kis Arankának és Braczkó Zsuzsának a szolgálatát! A látássérültek nevében mondhatom, hogy nagyon nagy segítség volt a munkájuk. Van egy olyan érzésem, hogy fogunk még találkozni velük!😁

Hét látássérült a táborban befogadta a szívébe Jézust mint megváltójukat és hárman megújították kapcsolatukat Istennel.

Dicsőség Istennek!

A tábor ideje alatt egyenként leültünk velük, átbeszéltük, hogy pontosan mi a megtérés lényege, adtunk nekik audiobibliát és biztattuk őket, hogy keressenek egy helyi gyülekezetet, ahova be tudnak kapcsolódni. Hála Istennek néhányan már döntöttek is arról, hogy hova fognak menni templomba, gyülekezetbe.

Hálásan köszönjük az anyagi- és imatámogatásotokat!

SzeretettelMikós Tibor/Bartimeus Egyesület

https://bartimeus.hu/2021/08/09/bartimeus-t%c3%a1bor-l%c3%a1t%c3%a1ss%c3%a9r%c3%bclteknek-2021-j%c3%balius-balatonf%c3%b6ldv%c3%a1r/