Gondolatok gyülekezetünk Családi Napközijének 5 évéről egy állami ellenőrzés kapcsán | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Gondolatok gyülekezetünk Családi Napközijének 5 évéről egy állami ellenőrzés kapcsán

A Családi Napközink röviden Csanánk 5. éve működik, így szeptember óta az ötödik kis babacsapatot pásztoroljuk. Az elmúlt esztendők alatt több, mint 30 család gyermeke növekedett munkatársaink szárnyai alatt.

Családi Napközink nemzetközi, EVS önkéntes hely 2014 óta, eddig német, kárpátaljai, erdélyi önkénteseink voltak. Jelenleg az erdélyi Sipos Tábíta és a kárpátaljai László Melinda önkéntesek segítik munkánkat. Munkatársaink: Árvai Katus, Fördős Kata, Mózes-Horváth Ingrid, Zsigmond Dóra, Geng Évi, Gróff Éva. Ahhoz, hogy minden a szülők és gyermekek legnagyobb megelégedésére szolgáljon sokszínűségünk a garancia: óvoda és fejlesztő pedagógus, családi napközi vezető képzettségünk, a háttér munkák pontos elvégzése, az ellenőrzésekre való felkészülés, a jogszabályok naprakész ismerete, a sok határidő betartása, a nyilvántartások fejbentartása teszi lehetővé azt, hogy eddig minden ellenőrzést dicsérettel zártunk. Köszönet mindenkinek!

Az a lehetőség, hogy ilyen sok felnőtt dolgozik a Csanában sok öröm forrása. Rengeteg programot szervezünk a kicsiknek és családjaiknak. Voltunk a nőtincsi Seholszigeten, az Állatkertben, hajókáztunk, jártunk erdőben ,kertészetben, a Margitszigeten, vonatoztunk a gárdonyi strandra, a Kampona tengeri birodalmába, felkerestünk sok szépséges, vidám játszóteret, vásároltunk piacokon, felfedeztük a hangszerek világát, megnéztük hogyan szólal meg az orgona, miként fut a hegedű húrja és még ezerféle örömforrásunk volt. Katus előtt nincs akadály, így olyan élményekkel gazdagodnak a babáink, amiket csak egy lelkes, odaadó, szeretőszívű pedagógus tud nyújtani.

Olyan szeretet fűz mindnyájunkat szülőhöz gyermekhez egyaránt, ami reméljük soha nem múlik el. Mi, felnőttek és gyerekek egy nagy család vagyunk a legkisebbtől a legidősebbig. A szülők köszönő sorai mellett legnagyobb jutalmunk a sok puha ölelés és baba puszi.

Munkánkat az állam mellett az önkormányzat és természetesen gyülekezetünk is támogatja. Többször voltunk a tévében legutóbb az önkéntesség kapcsán: http://www.mediaklikk.hu/video/onkentesek-2016-10-30-i-adas/, jelent meg velünk riport a Reformátusok Lapjában, és 2015-ben az év Családi Napközijének jelöltek minket.

Mindnyájan áldásnak éljük meg napjainkat.

Itt is megtaláltok minket:

FACEBOOK

képek1

képek2

képek3 

Fördős Kata missziói gondok, Budai Református Egyházközség, fordoskata@gmail.com