Gondolatok a Templomok éjszakájáról – 2018 Ars Sacra | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Gondolatok a Templomok éjszakájáról – 2018 Ars Sacra

 

Ebben az esztendőben programunk neve HangfürdőHabbal volt. A szervezés már hónapokkal az esemény előtt megkezdődött, egyezettünk a fellépőkkel, megkerestük az önkénteseket, recepteket bújtunk, próbákat, helyszín bejárást hoztunk össze, táblázatokat gyártottunk, netes felületeken bűvészkedtünk, fényképeket vadásztunk, maileket írtunk és telefonáltunk, telefonáltunk.

 Az összefogásnak áldott eredménye lett több mint 600 ember fordult meg templomunkban.

8 órától a templommal ismerkedhettünk Róka Zsuzsa idegenvezető segítségével, Milyen titkai vannak egy templomnak címmel.

 19 órától a Budapest Show Kórust hallhattuk, (http://bsk.hu/)repertoárjukban a könnyűzene sokféle ága megtalálható: pop, rock, musical, jazz, gospel, spirituálé, filmzene, és még sok meglepetés, mindez mozgással és tánccal fűszerezve, élőzenei kísérettel. 

20 órától a Romano Glaszo műsorával vártunk mindenkit (http://romanoglaszo.hu/ ) Az Emberi Hang Művészeti Csoport tevékenysége a népzene, világzene, néptáncok, klasszikus balett és modern táncok, táncdrámák feldolgozása és színpadra állítása. 

 

21 órától Gulyás Csilla hárfa művész és tanítványa Mikus Adrienn volt a vendégünk (http://www.gulyascsilla.hu/) ,hogy csodás hangszerükön örökzöld melódiákkal örvendeztessék meg a publikumot. 

22 órától Kéringer László(ének), (https://keringerlaszlo.hu/) és Pataki Tóth Orsika (gitár-ének) koncertjén a német dalirodalom jelentős szerzőinek (Mozart, Weber, Schubert, Schumann, Mendelssohn) műveiből hallhattunk egy csokorravalót. 

 

A közönség örömmel vett részt a koncerteken, kóstolgatta az avatott kezek által készített ételeket. Nagy sikert aratott a tojásos lecsó, a házi pogácsa és fenséges epres tiramisu is. A művészek elvarázsoltak bennünket, áradt a zene, az ének, muzsikált a csend, szívünkben dobbantak a hárfa hangjai.

A visszajelzések alapján a közönség nyitott szívvel hallgatta lelkészeink igei ajándékait is, meghatotta őket az áldást és feléjük sugárzó szeretet. Ajándék volt ez az este minden betérőnek, fellépőnek, szervezőnek, segítőnek.

Szeptember 22-én Mesiter Éva erdélyi színművésznő volt vendégünk, aki Árva Bethlen Kata monodrámájával varászolta el a közönséget, gyülekezetünk nagytermében.

“Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” Példabeszédek 11,25

 

Fördős Kata missziói gondnok