Felvidéki Oroszka község templomkertjének rendezése | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Felvidéki Oroszka község templomkertjének rendezése

A budai gyülekezet diakóniai szolgálata három fős csapattal képviseltette magát a felvidéki oroszka község templomkertjének rendezésében.  A szeptember 1-i szombatjukat odaszánva, a helyi lelkipásztor, Nt. Tóth Árpád vezetésével három virágágyás került kialakításra a terület gyomtalanítása után. Ebéd után a szépen elmunkált területre bibliai növények és fűszernövények telepítését kíséreltük meg. Kapáltunk, öntöztünk, gyomláltunk, plántáltunk, de a növekedést az Úr adja majd itt is, reménységünk szerint. Az épülő templom szentelését tavaszra tervezik, és reménységgel vagyunk, hogy a gyülekezet növekedése sem fog elmaradni.
Az akciónk az Ökogyülekezet program keretében valósult meg. A budai gyülekezet már hosszú ideje ökogyülekezetként működik. Az oroszkai gyülekezet az idén adta be a pályázatra, és reménykedünk, hogy a cím elnyeréséhez ez a kis templomkert szépítés is egy kis lépés volt.
Hálás köszönet a résztvevőknek, Helyes Saroltának, Nt. Tóth Árpád helyi lelkipásztornak és Régerné Rózsa Zsuzsának, aki nem csak a kerti munkákban vett részt, hanem saját autójával a budaiak oda-és hazautazásában is segítségünkre volt.
Jó volt ezt a napot szeretetben, szolgálatban együtt eltölteni.
Jövünk még máskor is!
Csenki Zsuzsanna diakóniai gondnok