Felvidék – szabadtéri istentisztelet és szeretetszálak | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Felvidék – szabadtéri istentisztelet és szeretetszálak

Gyülekezetünk kis küldöttsége, vendégeinkkel együtt július 2-án vasárnap reggel útra kelt, hogy ellátogasson a felvidéki testvér gyülekezeteinkhez. Ipolypásztó-Garamsalló, Zalaba és Ipolybél gyülekezetei ezen a vasárnapon egy közös istentiszteleten vett részt Zalabán a Szikince patak partján és mi is meghívást kaptunk. El is mentünk, sőt vendégeket is vittünk magunkkal: Torma Mária  versmondó is velünk jött, és Miklós Tibor a Bartimeus Egyesület képviseletében tartott velünk.

Ambrus erika a Jób könyvének 22. részéből vett igei helyek alapján hirdette Isten igéjét. 
Az istentiszteletet követően átadtuk a budai gyülekezet üdvözletét, majd Miklós Tibor bizonyságtétele érintett meg sokakat, aki negyven évesen veszítette el a szeme világát. Az Úr ebben a testi nyomorúságában szólította meg őt a szolgálatra, hogy legyen segítségére a sorstársainak, így már évek óta hangzó bibliákat juttat el látásukban sérülteknek, olyanoknak, akik nem tudnak olvasni, e készülék segítségével hallgathatják a Szentírást. 
 
Aztán bevonultunk a kis templomba, ahol Torma Mária magyar református költők verseinek elmondásával örvendeztetett meg bennünket. 
A finom ebéd, a sok házi sütemény után még jót beszélgettünk, majd szívünkben hálával és örömmel indultunk haza.
 
Áldás volt ezen a napon, de mi magunk is áldássá lehettünk mások számára, Isten küldötteiként.
 
Csenki Zsuzsa diakóniai gondnok
Csapó Melinda diakóniai önkéntes
Kertész Gábor önkéntes