Az álmok valóra válnak egyszer | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Az álmok valóra válnak egyszer

 

Szeptemberben lezárult az az egy éves folyamat, amikor közös elhatározással a gyülekezet fiataljai és öregei, misszió és diakónia azon fáradoztunk együtt, hogy az erdélyi Emmaus gyermekotthon udvarára a Szupernova ifis csoport által megálmodott játszótérhez szükséges anyagi háttér megteremtődjön.
A munkálatokat a játszóteret álmodók két részre osztották, van, ami itt Budapesten készül Balla Gabu műhelyében. A budai önkéntesek sok szabad szombatjuk feláldozásával készítik a világítótornyot, a hajótestet, a halacskákat, köszönjük áldozatos szolgálataikat. A másik részét pedig kinti mesterek kivitelezésére bízva, ottani anyagból határozták el elkészíteni.

Mind a két területen komoly előrelépések történtek az elmúlt hónapok során. A kinti házikó, ami majd egyben a Budapesten készülő alkatrészek segítségével hajóvá fog átlényegülni, már áll. A világító torony és a hozzá tartozó csúszda és a kerítésre kerülő halacskák készülőben vannak.
Ha Isten is úgy akarja, talán az ősz folyamán az egybeszerelés terén is történnek majd lépések, de ez az időjárástól is függ.

Köszönjük az eddigi áldozatos szolgálatot, a sok-sok jótékonysági akciót, a Budabál mellett a jótékonysági könyvbörzéket, templom nyári nyitva tartását, a Tabulatúra együttes jótékonysági koncertjeit és nem utolsó sorban a céladományokat, amiket a gyülekezet tagjaitól kaptunk az Emmaus játszótér megvalósítására. Isten segítségével a kivitelezéshez eddig beérkezett céladományok nagyjából fedezik az anyagköltség nagyobb részét.

Még az itt készülő dolgok teherautós kiszállítása, a csúszda és a festékek beszerzése jelent nagyobb anyagi terhet. Ha ezekben van, aki segíteni tudna támogatók szerzésében, azt kérjük jelezze a szervezők felé a diakonia@gyulekezet.hu e-mailcímre.

Az Emmausban élő negyven nehéz sorsú gyermek vágyakozó szívvel nézi minden nap az udvaron álló házikót, reménykedve, hogy hamarosan birtokba tudják majd venni, és lesz saját kis játszóterük!
Hordozzuk őket és az ügyet imádságban, aki tudja támogassa az ügy megvalósulását!

Fotók: https://plus.google.com/u/0/photos/117668699992867511835/albums/6198760328208952465

Csenki zsuzsa
diakóniai gondnok