Budai önkéntes szolgálatok Erdélyben, az Emmaus gyermekotthonban | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Budai önkéntes szolgálatok Erdélyben, az Emmaus gyermekotthonban

A budai gyülekezet lelkes önkéntes csoportja látogatott el két mikrobusszal, sok adománnyal Erdélybe a marosvásárhelyi Emmaus gyermekotthonba. Már májusban tervezték a menetelt a Szeretethíd keretében, de az az út akkor meghiúsult, így most ősszel bepótolták.
 
De nem csak adományokat vittek, aminek persze az ottaniak nagyon örültek, hanem az idejüket, erejüket is. 
A budaiak ajándékaként pár éve a gyülekezet fiataljai által megépített játszótér bizony már alaposan megkopott, így a magukkal vitt festékek segítségével újjá varázsolták a megfáradt színeket. Egy nap leforgása alatt teljesen lefestették a világítótornyot és a hajót, az ezeket díszítő halacskákat, nagy örömet okozva ezzel az otthon lakóinak.
A szakmunkák és a gépkocsik irányítását  Isaák Zoltán és Horváth Ákos biztosították, a jókedvről a fiatalabb nemzedékbeli résztvevők gondoskodtak.
Hála és köszönet a kivitelezőknek! 
Soli Deo Gloria!
Csenki Zsuzsanna /diakóniai gondnok
 
Jesse Éva sorai:
Nagyon szép lett a játszótér! Nagyon jó dolog a fa, mint anyag, de időközönként kezelni kell, mert tönkremegy, lekopik, megvetemetedik. Azt mondanom sem kell, hogy az ottlét során a mi lelkünk is gazdagodott, feltöltődött. Vasárnap Kissármáson voltunk istentiszteleten.❤️