Bábkészítés tanítása felvidéken | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Bábkészítés tanítása felvidéken

Február utolsó szombat reggelén újra útra keltünk. Egy kedves meghívásnak tettünk eleget: Bohák Ildikó Felvidéken élő és munkálkodó diakónus hívott el minket, hogy tartsunk egyszer náluk is bábkészítő tanfolyamot, mert lenne rá érdeklődő.  Hallották, hogy ebben milyen áldásos szolgálatokat végzett már eddig Lovas Józsefné Lili néni már több helyen is, ők is szívesen szerveznének egy ilyen alkalmat.
Az időpont egyeztetés  megtörténte után lelkileg is készültünk a találkozásra. Amint megtudtuk Csata községben már közel húsz éve működik egy civil kezdeményezéssel lére hozott Romano Kher-Cigány Háza Romane Jile -Polgári Társulat és Babindák István védő szárnyai alatt. Ez a ház adott helyet nekünk és a környező iskolákból érkező tanárnők, óvónők és a helyi cigány lakosságból jelen lévő érdeklődők számára.
Lili néni sok mindent előre kiszabott, így itt helyben már csak a bábok összeállítását kellett megmutatni, elvégezni!
Összesen 17 db Mikulás bábu készült el a hozott anyagokból.
Áldott és inspiráló alkalom volt, már gondolkozunk a folytatáson, hogy miként tudnánk az együttműködést folytatni. A helybéliek a mellékelt köszönő levéllel köszönték meg a budai gyülekezet segítségét, és küldik jókívánságaikat a budai gyülekezetnek.
Köszönjük a helyi lelkipásztor Nt. Tóth Árpád támogató segítségét, a résztvevők, vendégfogadót részéről megtapasztalt szeretetet, Lili néni sok-sok fáradozását a szolgálatokban.
Reménységgel a szívünkben, hogy lesz folytatás!
a résztvevők:
Lovas Józsefné Lili néni
Csenki Zsuzsa
Helyes sarolta
Kéry Bence
Fotók az alkalomról ITT