ASSZONYKÖR – Gyülekezetünk szolgáló közössége | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

ASSZONYKÖR – Gyülekezetünk szolgáló közössége

Várjuk az önkéntes segítők jelentkezését, a használt pulóverek bontásához és  a maradék  fonal adományokat!

A budai Asszonykör tagjai minden csütörtökön délután 15-17 h között találkoznak a nagyteremben. Ez egy szolgáló csoport. Korábban lepra fáslikat kötöttünk a betegek részére. Amikor ez a szolgálat megszűnt átálltunk a takaró készítésre. Bontott és maradék fonalakból 20×20 cm-es kockákat kötünk, majd a kockákat összevarrjuk. Aki nem tud kötni az is jöhet, mert tud fonalat bontani, gombolyítani, kockákat összevarrni.

 Ezeket a takarókat a gyülekezet diakóniai szolgálata segítségével eljuttatjuk olyan intézményekhez, ahol ezeknek nagy hasznát látják. Így készítettünk már ágytakarókat a kárpátaljai Beregszászon lévő Kálvin Szakkollégium szobáiba és az erdélyi Emmaus gyermekotthon lakói számára.

A mostani takarók a kárpátaljai Nagydobronyban lévő református líceum kollégiuma számára készülnek.

Köszönettel és folyamatosan fogadunk maradék és bontott fonalakat!

Az Asszonykörnek vannak „levelező tagozatos” tagjai, akik már nem tudnak eljönni, de otthon tudnak szolgálni kezeikkel. Vannak, akik az elkészített kockákat küldik be, de mások a gyülekezetben megkeresztelt gyermekek részére készítik a keresztelős kendőcskéket, ezzel is kifejezve a gyülekezet örömét és szeretetét feléjük.

Alkalmaink nyitottak, szeretettel várjuk azokat, akik szívesen áldoznak hetente két órát az életükből mások megsegítésére. Nem szükséges a kötni tudás! A használt pulóverek bontásában bárki tud segíteni, aki ehhez kedvet érez!

A budai Asszonykör tagjai:

Balogh Miklósné Éva néni, Hanczár Istvánné Zsizsi néni, Mati Károlyné Éva, Rácz Győzőné Irénke néni, Székely Pálné Isépy Jutka, Vas Veronika, Nagy-Palócz Sára, Verwagnerné Ibolya, Braczkó Zsuzsa, Csenki Zsuzsa, Máday Kati, Lovas Józsefné Lili néni

„Levelező tagozat”: Fóti Jánosné Anna néni, Kurcsinka Ottóné Jutka, Oravecz Józsefné Piroska, Bán Emilné Jolika, Horváthné Katalin, Madarász Gáborné, Győriek, Orosháziak, Szigeti Lászlóné Ilike,  Csurka Magdi néni, Juhász Éva

ASSZONYKÖR

Csütörtökönként találkozunk, 15-17 h között

Szilágyi Dezső tér 3. Nagyterem

Kapcsolattartó:

Csenki Zsuzsanna diakóniai gondnok 30-618-1069 diakonia@gyulekezet.hu

 
Csenki Zsuzsanna
diakóniai gondnokflottás telefon: + 36 30-618-1069
www.gyulekezet.hu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Budai Református Egyházközség – Ökogyülekezet!
Kérjük, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt az e-mailt!

Mentes a vírusoktól. www.avast.com