Igehirdetés vázlat | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

Igehirdetés vázlat

Szeretettel köszöntjük istentiszteletünkön!

 1. június 17 . Igehirdető: Bedekovics Péter

   

  1 Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük
  az élet igéjéről. 2 Mert megjelent az élet, mi pedig láttuk, és bizonyságot teszünk róla, és hirdetjük nektek is az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk. 3 Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal. 4 Ezt azért írjuk meg nektek, hogy örömünk teljes legyen.

  5 Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. 6 Ha azt mond-juk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazu-dunk, és nem cselekedjük az igazságot. 7 Ha pedig a világosságban já-runk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egy-mással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. 8 Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. 9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.

  10 Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje. 1Jn 1

   

   

  A világosságban minden kiderül

   

  • Az élet igéjét hirdetjük

   

  • A mi közösségünk = közösség Ővele

   

  • Mit jelent világosságban járni?