2018 Budabál | Budai Református Gyülekezet
Pages Menu
Rss

2018 Budabál

Mint az elmúlt 15 évben mindig, ebben az esztendőben is báloztunk. Mire mindent megszerveztünk, összeállítottunk, megbeszéltünk, leírtunk, meg és betanultunk, megvettünk, összeszereltünk, megrendeltünk, elkészítettünk mi szervezők, szereplők, segítők már tudtuk, hogy egy különleges estének leszünk részesei.

S mikor eljött a kapunyitás és megérkeztek a vendégek, mindnyájan éreztük, hogy valóban áldott alkalomnak vagyunk részesei.

A köszöntők szívhez szóló szavaikkal, a szereplők odaadásukkal, a szolgálók fáradhatatlanságukkal megfényesítették az estét és a majd háromszáz ember ismét úgy gondolta jó nekünk együtt lenni.

Köszönet mindenkinek, aki fontosnak érezte a felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, erdélyi testvérek sorsát, életét, munkáját és idejét, energiáját, adományát adta, hogy ezen a kivételes estén együtt lehettünk.

A nevek felsorolása nélkül is szeretnék köszönetet mondani zenészeknek, énekeseknek, táncosoknak, szereplőknek,  ruhatárosoknak, büfében, ruhatárban szolgálóknak, pakolóknak, berendezőknek, szállítóknak, beszerzőknek,  szervezőknek, tervezőknek, műsorvezetőnek, köszöntőknek, irodában dolgozóknak, tombola nyereményeket felajánlóknak, lebonyolítóknak, beléptetést, jegyárúsítást vállalóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, lelkipásztoroknak, hogy hozzájárultak ehhez a különleges eseményhez, ahol összetalálkozhatott mindenki, aki az elmúlt 15 évben hálót szőtt szeretetből, imából, jó szándékból.

Köszönet illeti a Flowerstore Virágüzletet, a Lajter Light Kft-ét, a Zsu-Ann éttermet, a Bringóhintó Kft-ét önzetlen segítségükért, Gacsádi Albert fotogárfust a csodás képekért és a Budavári Önkormányzatot a helyszín biztosításáért és.

Fotók:

https://gacsadifoto.photoshelter.com/gallery-image/Budabal-2018/G0000xmUdmSI6aAw/I00002N2HrO1Uhvo

 

Fördős Kata missziói gondok

SZERETETSZÁLAK – HATÁROK NÉKÜL 

 

2004-ben indult ez a támogató szolgálat határon túli testvéreink felé,  a csúfos népszavazás után, amire a gyülekezetünk válasza ez volt: Ezután még jobban szeretjük a határon túli testvéreinket!

 

ERDÉLY

 

Emmaus Gyermekotthon Marosvásárhely, korábban Marosbogát székhellyel : Molnár Eszter intézmény igazgató, a férje Nt. Molnár Károly kissármási lelkipásztor és nagylányuk Zselyke  a vendégeink. 2004 óta vagyunk velük kapcsolatban. 2008-ban és 2015-ben voltak a kiemelt támogatottunk 2008-ban egy EU-konform konyha megvalósításában segítettük őket, 2015-ben egy játszótér épült Balla Gabu és fiataljaink segítségével az otthon udvarán. Egyik ifisünk hét éve jár a gyermekotthonba önkéntes szolgálatokat végezni.

FELVIDÉK:

Érsekkéty- Református óvoda és iskola – Bohák Valika, már nyugdíjas igazgató és a jelenlegi igazgató Hajdú Árpád a vendégünk. 2010-ben voltak a kiemelt támogatottunk.

Nt. Ambrus Erika –és gyülekezetei Ipolypásztó, Garamsalló, Ipolybél, Zalaba

2012 körül kerültünk velük kapcsolatba.

Csata község – Roma közösségi ház: – Babindák család a vendégünk, István és felesége Szilvia húsz éve szívvel-lélekkel szervezik a gyermek-és családi programokat a roma közösségi házban. 2016-ban kerültünk velük kapcsolatba. A 2017-ben kétszer jártunk náluk bábkészítéssel Lovasné Lili nénivel, és a novemberi jótékonysági börze bevételével támogattuk a gyermekkarácsonyukat.

Nt. Tóth Árpád – és gyülekezetei – Garamvezekény- Kisölved – Oroszka – 2016-ban kerültünk velük kapcsolatba. – Oroszka leányegyházközségben templomépítésbe kezdtek, mert bérelt teremben tartják az alkalmaikat! A csataiak ennek a református egyházközségnek a tagjai.

A felvidékiek most, 2018-ban a kiemelt támogatottunk.

KÁRPÁTALJA

Nagydobonyi Református Líceum  Badó Margit tanárnő és munkatársai a vendégeink

2004-ben jártunk náluk először Literáty Zoltán lelkipásztorral.

2006-ban és 2014-ben voltak a kiemelt támogatottunk.

Sámuel Alapítvány – Beregszász képviseletében 8 gyermekes család a Kincses család, akik családotthonos rendszerben nevelik fogadott gyermekeiket sajátjukként. 2015 óta vagyunk velük kapcsolatban. A Sámuel Alapítvány 2016-ban volt a kiemelt támogattunk.

Sajnos a szolyvai református óvodából nem tudtak eljönni, de örömteli okból: Az óvó nénik szülnek!  –A szolyvai református óvoda 2011-ben volt a kiemelt támogattunk.

+ Gálocsi óvoda – 2007-ben segítettük őket a vizet bevezettetni a községi óvodába!

+Beregszász Kálvin Szakkollégiummal is kapcsolatban vagyunk, radiátor-akció, kollégium fűtés korszerűsítés.

VAJDASÁG-DÉLVIDÉK

1.Vajdasági Gyermekmissziótól Halász –Szolga Renáta és Halász Sámuel a misszió vezetői

2008 óta vagyunk velük kapcsolatban. Ők 2009-ben és 2017-ben voltak a kiemelt támogattunk. 

A határon túli testvéreket támogató programunk vezér igéje:

 Galata 6, 10: „Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.”

 

Szeretetszálainkat ezen ige alapján kezdtük el szőni a négy égtáj felé, és azt szeretnénk, ha most kereszt irányban is tovább szövődnének, hogy egy olyan sűrű, olyan erős háló jöjjön létre, ami megtart mindannyiunkat. Legyen így!

Csenki Zsuzsanna diakóniai gondnok

 

Kedves Kata!

Nagy hála és köszönet van bennünk a Budán szerzett élmények miatt. István azon örvendezett, hogy eddig ismeretlen emberkék odamentek hozzá, és érdeklődtek munkájuk, és életük iránt. Mi örülünk a szeretet minden egyes megnyilvánulásának. Sok gondolat megszületett bennünk, hogy nem csak várunk, és kérünk, hanem adni is tudunk. Nem csak a Budai testvérekek, másoknak is. Ha például szállásra lesz szükség, a tetőtere a templomnak rendelkezésre áll. Mi olyan nagy dolgokra, mint a Budai gyülekezet nem vagyunk képesek, a magunk kicsi lehetőségeit szívesen felajánljuk.

Több más mellett ilyen gondolatok fogantak meg bennünk. Még egyszer köszönjük a velünk való kedves törődést.

Szeretettel: Tóthék  

 

Drága Zsuzsa és Kata, nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy szombaton együtt lehettünk. Igen jó alkalom volt, találkozni, beszélgetni, s igen, vidáman, jó társaságban tölteni az estét. Hálás szívvel köszönöm kicsi csapatom nevében. Áldott böjti elcsendesedést kívánunk, szeretettel, Erika

 

Kedves Kata és Laci!

 

Mi is örömmel és hálatelt szívvel gondolunk vissza rátok és a veletek eltöltött időre. Jó volt veletek lenni, kikapcsolódni és lelkileg-testileg feltöltődni.

Köszönjük az áldás szép és bátorító szavait!

Isten áldjon titeket!

Reni

 

 

Kedveseink!
Mi is hálásan köszönjük a meghívásotokat, a szeretetteljes fogadásotokat ,a mindennemű fáradozásotokat.Előttünk példakép vagytok a csapatmunkában-szervezésekben.Maradunk öleléssel Eszter és házamnépe meg az emmausiak apraja-nagyja

 

Nagy örömmel olvastam a visszajelzéseket és mi is szeretnénk megköszönni a sok szervezést mindenkinek! 

Nem is tudok neveket sorolni, mert nem szeretnék senkit kihagyni 🙂

 

Nagyon szép és felemelő alkalom volt, rengeteg színes programmal, vidám hangulattal. Örülök, hogy a gyerekeket is be tudtuk vonni a rózsa átadásba, nagyon aranyosak voltak!

 

Hálás a szívem, hogy ilyen közösséghez tartozhatom, ahol egymás kezét fogva, felfelé tekintve közösen tudunk szolgálni, kicsit a magunk örömére is, de leginkább Isten dicsőségére.

 

Sok erőt kívánok és kérek Istentől a továbbiakban is mindannyiunknak, akármilyen szolgálatban fogunk találkozni, akár szervezőként, akár önkéntesként, hogy ne fáradjunk, ne lankadjunk, és teljen sok örömünk ezekben a tevékenységekben, szolgálatokban 🙂

 

Szép napot mindenkinek,

Lilla